Löpning som terapi

Det är inte alltid som livet behandlar oss på det sätt vi tycker är bäst. Faktum är att de allra flesta av oss har perioder i livet som är rätt så jobbiga.

I dessa lägen är det viktigt att komma underfund med vad som kan få oss att må bättre. Vad detta är, det beror ju förstås på vad det är från början som får oss att må dåligt. Ett sätt som för många fungerar som ett bra sätt att rensa tankarna och må bättre är löpning. Vi tänkte därför prata lite om löpningens terapeutiska egenskaper.

Observera att undertecknad inte har relevant utbildning i ämnet utan det som påstås i texten ska ses som spekulationer och teorier hellre än som fakta.

jogging

Du har själv svaren

För det första så ska det sägas att det är förstås inte säkert eller ens troligt att det räcker med en löprunda för att man ska kunna lösa alla sina bekymmer, det är ofta en bra idé att också se till att skaffa sig en samtalskontakt eller motsvarande. Däremot så tror vi, liksom Charles Sandström, samtalsterapeut på företaget Ny insikt, att du har svaren på dina frågor själv. Sandström menar att du har svaren inom dig och hans arbetssätt innefattar att hjälpa dig att nysta i dina egna tankar och känslor för att komma fram till nya insikter som ger dig möjlighet att gå vidare i livet.

Skingra tankarna med en löprunda

För djupare psykologiska bekymmer så är det kanske svårt att lösa sådana saker på egen hand, och man behöver träffa någon kunnig terapeut för att få vägledning. Men det vi syftade till tidigare med att svaren finns inom oss är talesättet att en löprunda skingrar tankarna och hjälper dig med att komma till insikt om saker och ting. För mindre bekymmer, eller som en extra boost i till din vanliga terapi så kan en löprunda vara så gott som något.