Löpningens positiva effekter

löpning på kulle

Löpning är en av de absolut bästa träningsformerna alla kategorier, framför allt när det kommer till konditionsträning. Dessutom så har ju också löpning en rad olika positiva effekter på kroppen och vilka dessa är tänkte vi titta lite närmare på här nedan.

Starkare muskler och skelett

Genom att springa stärks både muskler och skelett, men också leder. Dessutom så förbättras uthålligheten samtidigt som förbränningen av fett ökar, vilket är positivt om man funderar på att gå ner i vikt.

Psykiskt

Även rent psykiskt har faktiskt löpning, tro det eller ej, en positiv effekt då man när man springer frigör olika hormoner som gör att man mår bra. Vissa menar även att löpning kan fungera lite som terapi om man vill rensa tankarna lite.

Motverkar sjukdomar

Löpning har också positiva effekter på immunförsvaret, vilket gör att man blir mer motståndskraftig mot sjukdomar av olika slag. Bland så minskar risken att drabbas av diabetes typ 2.

Bättre sömn

En annan direkt följd av löpning är också att man sover bättre om man tränar löpning, framför allt om träningen sker under den tidiga kvällen.