Kost och kosttillskott

Att ha ett gott löpsteg det är en sak, men att bli en duktig löpare oavsett nivå, det kräver en del av dig som person. Vill du nå resultat som är mer än bara för motionens skull, alltså tidsmässig och kroppsmässig resultat så finns det flera saker att tänka på. 

Löpning

En bra balans

Det krävs att man finner en balans i sitt tränande och sitt leverne. För att kunna prestera i löpspåret behöver kroppen vara förberedd på påfrestningen som löpträningen innebär. Det första är såklart att man har ett välplanerat träningsschema, inte bara maxlöpning, inte bara lång-lågdistanslöpning, utan ett upplägg där du tränar både lungkapacitet och uthållighet.

Det andra är att kosten måste vara balanserad. Som med all annan träning så behöver näringsintaget vara väl kalkylerat för att få ut max av träningen. Detta får man genom varierad kost, men även genom att ge kroppen lite extra av de näringsämnen som maten inte riktigt räcker till att ge. I klartext innebär det alltså att man äter någon form av kosttillskott, så som de ni hittar på butiken Grön Gåva som vi länkade till här ovanför. Nätet är fullt av återförsäljare av kosttillskott, men de flesta har produkter som är mer lämpade för styrketräning än löpning. Dit vi länkade finner du produkter mer av hälsokosttyp, produkter som snarare än hjälper till med muskelmassa, hjälper kroppen till balans. Detta tycker vi på Hälsoloppet är mer lämpat för löpträning eftersom en kropp i balans och som känns bra vid starten av ditt pass – den kommer att fungera som en motor som tar dig fram.

Hitta balansen

Det ska sägas att den nu omtalade balansen är något högst individuellt som man själv måste hitta. Människor och människors kroppar är olika och behöver olika mycket av olika saker. Något som dock också gäller för det allra flesta är att sömnen också måste vara regelbunden och tillräcklig. Att vara trött och matt när man beger sig ut är ingen höjdare – kroppen är inte rätt förberedd.

För att hitta en bra balans i livet så kanske ett samtal med någon hjälpa till. Alla är vi olika och det finns lika många sätt att hitta sin balans som det finns människor, så vi måste hitta vår egen väg. Vi kan inte skriva varandra på näsan och säga detta är det rätta för dig utan vi själva måste fundera vad är bäst för mig, men ett samtal och diskussion med en god vän kan hjälpa en på traven att komma i gång med något som skapar en förändring i livet på vägen mot en bra balans.

När man väl hittat den där balansen man sökt efter så kan löpträning eller vilket man nu håller på med att förhoppningsvis kännas lättare och man kanske har en helt annan motivation ä tidigare.