Träningskläder

Träna med stil genom att välja bekväma funktionskläder. Det är särskilt viktigt i början, att du känner dig fin i motionsspåret.

Det är viktigt att ha rätt kläder när man löptränar. Ofta klär man sig för varmt, vilket blir riktigt besvärligt när man sprungit ett tag och börjar svettas i övermått. Joggingturen blir onödigt ansträngande och man gör av med överdrivet mycket vätska. Ett bra knep är att klä sig så att man fryser en aning innan man börjar springa. Det finns många snygga plagg i funktionsmaterial som andas och transporterar bort fukten från kroppen. Att frysa är inte heller bra, så se till att du håller dig varm på de punkter av kroppen som du brukar bli kallast om. Hals, öron, och händer brukar vara lite extra utsatta.

Ett plagg som är superviktig är sportbehån, speciellt för kvinnor med lite tyngre byst. Var noggrann när du väljer ut din behå. Den ska ge ett bra stöd, sitta stadigt men samtidigt inte sitta så hårt att den tynger på axlarna eller minskar blodcirkulationen. Det är lätt att få kramp i axlar och rygg om behån sitter för hårt.

Om du känner dig otränad och tycker att det känns pinsamt att kroppen ”skumpar” så finns det löpartights med kompression, som håller allt på plats. Många tycker dessutom att löpningen går lättare med tighta kläder.

Snygga kläder gör det roligare att träna och man känner sig genast lite proffsigare även om man måste gå en bit, när ingen ser…